Ozonator bant bacteriën

Het klimaat is belangrijk. Daarom zijn onze New Generation Leisure-spa’s allemaal uitgerust met het nieuwste type ozonator. Die maakt gebruik van zeer slimme CD-chiptechnologie die 20% meer Ozon produceert en 37% minder energie verbruikt. Onze bijdrage aan moeder natuur, zeg maar.

Ozongas desinfecteert

Het gat in de ozonlaag – de beschermende ozonlaag rond onze aarde – beheerst nog altijd het klimaatdebat. Ozongas omhult onze blauwe planeet en ontstaat wanneer uv-licht in aanraking komt met zuurstof. Wanneer het wordt geïnjecteerd in het water van een spa, dan heeft het een sterk desinfecterende werking. Het doodt de meeste bacteriën en alle micro-organismen die op dat moment in het water aanwezig zijn.

Helder en schoon water

Het door de ozonator aangemaakte gas wordt via een waterjet in het water geïnjecteerd. Twee van de drie zuurstofmoleculen zorgen voor een chemische reactie die het water reinigt. De derde zuurstofmolecule wordt vrij gegeven aan de lucht. Ze zorgt voor een frisse, ietwat zoete geur. (De kenmerken van geözoneerd water.)

Goed gebruik van de ozonator beperkt de concentratie chloor in het water tot een minimum. Gevolg? Minder irritatie aan bijvoorbeeld ogen en slijmvliezen.

Wanneer en hoe lang gebruiken?

Als het aangemaakte ozongas is geïnjecteerd in het water, blijft het ongeveer 12 uur aanwezig. Dat betekent dat er daarna geen reiniging meer plaatsvindt. De ozonator werkt niet permanent maar tijdens een filtercyclus. De duur van de filtercycli is afhankelijk van het programma dat u op het bedieningspaneel instelt.

Tip: zet de ozonator minimaal 2x 1 uur per dag aan (om de 12 uur 1 uur lang) als u dagelijks gebruik maakt van uw spa of bubbelbad. Maak ook gebruik van andere reinigingsmiddelen om de PH-waarden en de kwaliteit van het water optimaal te houden.